Hoppa till innehåll

Pianonoter

Pianonoter för nybörjare

Pianonoter för nybörjareFastän det är 88 tangenter på ett vanligt piano så är det bara 7 noter du behöver lära dig. Dessa noter – C D E F G A B upprepas hela vägen upp och ner på pianot. Tittar du på övre bilden till höger ser du 2 svarta tangenter tillsammans och 3 svarta i en andra grupp. Det här är ett mycket bra utgångsläge för att hitta alla toner över hela pianots register. Genom att hitta igen de 2 svarta tangenterna i grupp så kan vi enkelt glida nerför den första och hitta den vita tangenten och tonen C nedanför. På samma sätt kan du hitta alla C:n genom att titta på samma 2 svarta tangenter upp och ner på pianot. C som är mitt på klaviaturen kallas ettstrukna c eller c1.

Titta på ditt piano eller keyboard börja bekanta dig med form på de svarta tangenterna som är i grupper om 2 och 3. Detta är en början till att upptäcka noternas namn eftersom det bildar en karta över var man ska spela.

Notläsning

piano not läsningEfter att ha lärt dig att sitta korrekt och använda fingerteknik för att spela tonerna så är nästa viktiga steg att lära sig läsa noter.

Diagrammet på motsatt sida visar hur tonerna skrivs som noter i ett notsystem. Under lektionen så visar jag hur lätt notläsning egentligen är. Genom att lära sig lite åt gången så lär du dig snart läsa noter på egen hand!

Skicka e-post till mig.